Je bekijkt nu Review: De kale boom

Review: De kale boom

Het prentenboek ‘De kale boom‘ is geschreven door Tamara Bos en de illustraties zijn van Barbara de Wolf. Het boek is geschreven naar een idee van de 16-jarige Michael. Door zijn ziekte verloor Michael zijn haren, hierdoor kwam hij op het idee van dit prentenboek.

De Inhoud
Als je weet dat een ziekte de inspiratie was voor dit verhaal, zou je een treurig verhaal verwachten. Maar niets is minder waar, het is een fijn verhaal dat gaat over samenwerken en vriendschappen. Familie Eekhoorn woont in Beuk, alleen krijgt Beuk helemaal geen nieuwe frisse blaadjes, terwijl de rest van het bos volop in bloei staat.

Alle andere dieren van het bos gaan zich ook bemoeien met de ontbrekende bladerenpruik van Beuk en familie Eekhoorn verhuist naar een andere boom. Beuk voelt zich alleen, slap en verdrietig. Dan bedenken de dieren een plan en komt alles goed met Beuk.

De Illustraties
De prenten in dit boek zijn erg kleurrijk. De beelden van zijn wat abstract, maar zeker wel herkenbaar. Met verschillende materialen zijn de bomen en beestjes afgebeeld. Het blijft leuk om naar de plaatjes te kijken, want ineens herken je hout, krijtstrepen of een rits. Kijk vooral eens naar Familie Konijn, ze lijken allemaal op elkaar maar zijn toch allemaal een beetje anders!

Review: De kale boomReview: De kale boom

In de klas
De kale boom is geschreven voor kinderen vanaf 4 jaar en geschikt voor de hele onderbouw.
Je kunt het boek heel goed gebruiken om een lastig onderwerp als ziekte te bespreken. Maar ook het thema vriendschap en verschillende emoties komen naar voren in het verhaal. Je zou het zelfs met een SOVA les kunnen gebruiken, door verder te praten over de emoties van de dieren.

Ik vind het leuk dat de seizoenen mooi omschreven worden in het verhaal, dus als je een thema hebt over de seizoenen is dit een leuk boek om voor te lezen.

Kortom ‘De kale boom’ bevat een fijn verhaal met prikkelende illustraties, waar je veel kanten mee op kunt!

Klik hier voor meer informatie of om het boek te bestellen.

De kale boom
Schrijfster: Tamara Bos
Illustrator: Barbara de Wolf
Uitgeverij: De Vier Windstreken
Prijs: €14,50

Review: De kale boom

Jolanda Imminkhuizen

Jolanda Imminkhuizen is gastblogger op klasvanjuflinda.nl. Ze heeft de studie Pedagogiek gedaan in Gouda, tijdens haar studie heeft ze zich gericht op onderwijsondersteuning. Jolanda werkt nu als zelfstandig pedagoog in het onderwijs. Daarnaast is ze getrouwd en moeder van 2 jongens.

Geef een reactie