Je bekijkt nu Review: Op zoek naar het begin

Review: Op zoek naar het begin

Misschien ken je het boek ‘Op zoek naar de zeekip’ van Joke Eijkenaar wel? Een ontzettend leuk en grappig prentenboek over een kip die op zoek gaat naar zijn zeemaatje. Ze heeft nu een nieuw boek geschreven, namelijk ‘Op zoek naar het begin‘. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Op zoek naar het begin
Op een ochtend besluit ridder Pepijn een bad te nemen in een meertje. Hij zingt en spettert erop los, totdat hij bedenkt dat hij zijn handdoek is vergeten. Pepijn is dan ook blij als hij er zomaar eentje ziet hangen in de struiken.

Maar als hij eraan trekt, blijkt het helemaal geen handdoek te zijn. Het is een lange lap stof waarvan hij het begin niet kan zien. Van wie is die lap? En waar gaat hij heen? Behulpzaam als een ridder hoort te zijn, is Pepijn van plan de stof terug te brengen naar de eigenaar.

De illustraties
De prachtige prenten zijn paginagroot en staan op elke pagina afgebeeld. Door de grote prenten zijn er ook veel extra details te zien, maar door de rustige waterverfkleuren oogt het geheel toch rustig.

In de klas
Wanneer je het boek uit hebt voelt het alsof je een sprookje hebt gelezen, vast ook omdat het om een ridder en prinses gaat. Pepijn komt tijdens zijn zoektocht allerlei mensen tegen die de lap gebruiken.

  • Weten de kinderen nog welke functies de lap had?
  • Waar werd de lap oorspronkelijk voor bedoeld?
  • Waar zou je de lap nog meer voor kunnen gebruiken?

Het is een leuk prentenboek om aan kleuters voor te lezen, zeker als je rondom het thema ridders en kastelen werkt. Ik vind het verhaal erg grappig bedacht en ik kan me voorstellen dat de kinderen op het puntje van de stoel zitten om te horen wat de lap stof nou precies is. Je zou de kinderen dit van te voren kunnen laten raden.

Klik hier om het boek bij Bol.com te bestellen.

Op zoek naar het begin
Schrijver: Joke Eikenaar
Uitgever: De Vier Windstreken
Prijs: €14,50

Review: Op zoek naar het begin

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie