Je bekijkt nu Review: De dikke Boer Boris

Review: De dikke Boer Boris

Een paar maanden geleden vroeg mijn schoonzus om boekentips voor haar zoontje, het eerste wat mij te binnenschoot waren de boeken over Boer Boris. Die zijn ontzettend leuk voor kinderen vanaf 3 jaar. De populairste boer van het land bestaat al vijf jaar en dit lustrum wordt gevierd met een feestelijke verzamelbundel, namelijk ‘De dikke boer Boris‘. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

De Dikke boer Boris
De bundel telt drie prentenboeken: Boer Boris wil geen feest!, Boer Boris gaat naar de markt en Boer Boris en de maaier.

Boer Boris wil geen feest
Boer Boris, kom eens kijken in de wei.
Er waren eerst acht schapen en nu is er eentje bij!
Er is een lammetje geboren. Is dat geen reden voor een feest? Boer Boris vindt van niet. Hij heeft helemaal geen tijd, want het is druk op de boerderij. Wat is er dan wél voor nodig om een feestje te vieren?

Boer Boris gaat naar de markt
Boer Boris wil naar de markt om zijn producten te verkopen. Maïs, pudding, kaas, brood, aardappels, groenten… Hij wil er vanaf! Maar hoe moet hij op de markt komen? De verkeerssituatie is erg onduidelijk en geen enkel voertuig lijkt toegestaan. Fietsen, auto’s en ook raketten zijn verboden. Zal Boris zijn weg naar de markt kunnen vinden?

Boer Boris en de maaier
Welk kind zou niet Boer Boris willen zijn? Hij heeft zijn eigen boerderij en kan lekker de hele dag rondrijden op zijn rode tractor. Maar boeren moeten ook hard werden. En zéker als ze zo slim zijn als Boer Boris. Want als de maaier kapot gaat, moet Boer Boris hem repareren. En hij wordt mooier dan-ie ooit was! Maar dan gaat de buurman ermee rijden en gaat de maaimachine weer kapot en daarna krijgt de schooljuf een ongelukje. Elke keer dat de maaier kapotgaat, maakt Boris ‘m nog mooier en supersonischer dan hij al was. Zelfs de fabrieksdirecteur wil er een hebben!

Bij het boek zit een speciale DVD met daarop geanimeerde versies van alle drie de verhalen + Boer Boris gaat naar zee. De verhalen worden voorgelezen door Ted van Lieshout. Ook bevat de DVD een speciaal lied gezongen door Philip Hopman.

Review: De dikke Boer Boris

Dit vind ik ervan
Het boek is naast een voorleesboek ook echt een kijkboek. De illustraties zijn namelijk pagina vullend, de tekst loopt er doorheen. De illustraties zijn erg grappig en bevatten veel details die bekend zullen zijn voor jonge kinderen. De verhalen zijn geschreven op rijm, wat niet alleen fijn is bij het voorlezen, maar ook nog eens erg goed is voor de taalontwikkeling.

Wanneer kinderen de verhalen meerdere keren gehoord hebben kunnen ze op ten duur de rijmwoorden aanvullen. Ook inhoudelijk zijn de verhalen erg boeiend. Het zijn gelukkig niet zulke simpele verhaaltjes die al te voorspelbaar zijn. Er gebeurt veel wat ook weer leidt tot veel herkenning bij kinderen. Kinderen zullen zeker hun eigen ervaringen willen delen.

Kortom: een ontzettend leuk voorleesboek voor kinderen vanaf drie jaar om eventueel cadeau te doen. De verhalen zijn grappig en zowel de opvoeder als het kind zullen er dan ook veel plezier aan beleven!

De dikke Boer Boris
Auteur: Ted van Lieshout
Illustrator: Philip Hopman
Uitgeverij: Gottmer
Prijs: €17,99

Klik hier om het boek te bestellen. 

Boer Boris - De dikke Boer Boris

BewarenBewaren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie