Je bekijkt nu Review: Een mooie dag

Review: Een mooie dag

Je hebt vast wel eens gehad dat je dacht: ‘Dit moment of deze dag zou van mij nog wel wat langer mogen duren’. Dan denk ik dat je van het boek ‘Een mooie dag’, zeker zult genieten. Lees verder als je meer over dit boek wilt weten.

De inhoud
Als je het boek even doorbladert valt al snel op dat er weinig tekst in staat. Elke bladzijde heeft globaal één regel aan tekst. Dit is niet in verhaal vorm, maar omschrijft eigenlijk wat je ziet op de bladzijde of wat een definitie zou kunnen zijn voor een mooie dag.

Het boek geeft weer wat een mooie zomerdag is voor de drie kinderen. Op een knus plekje met krijtjes tekenen, een muurtje om overheen te lopen, vliegeren of een groot raam om goed door naar buiten te kijken.

Vrij eenvoudige dingen die het tot een mooie dag maken.

De illustraties
Alleen al op de voorkant van het boek krijg je de gemoedelijkheid mee van die mooie zomerse dag. De tekeningen zijn vrij gedetailleerd. Er is gebruik gemaakt van warme kleuren wat er voor zorgt dat de juiste warme sfeer wordt neergezet.

Review: Een mooie dag

Wat ik bijzonder vind is dat de illustraties steeds vanuit een ander perspectief worden weergegeven. Alsof een volwassene de hele dag de kinderen volgt en ze vanuit diverse punten vastgelegd.

Mijn mening
Wat ik zo gaaf vind aan dit prentenboek is dat je met bijna geen tekst, alleen een beschrijving van wat je eigenlijk al ziet, toch een verhaal neer kunt zetten. Door de prachtige illustraties voel je bijna de rust en de warmte die ze uitstralen.

Aan de hand van de uitgebreide tekeningen kun je heel makkelijk in gesprek met je kind gaan over wat het ziet. Wat zouden ze aan het tekenen zijn? Wat zouden ze gaan maken van de lijm en dingetjes die gevonden zijn? Je kunt heel erg je eigen invulling aan het boek geven. Het is ook leuk om de dingen die de drie kinderen doen met je eigen kind(eren) te doen. Ga eens een dagje vliegeren of gewoon voor het raam zitten als het regent.

Het zit hem vaak in de kleine dingen waar ze het meest van genieten en door het lezen van dit boek besef ik dat weer des te meer.

Klik hier voor meer informatie of om het boek te bestellen. 

Een mooie dag
Auteur: Danny Parker
Illustrator: Freya Blackwood
Uitgever: Callenbach
Prijs: €14,99

BewarenBewaren

Hanneke Boxman

Hanneke Boxman werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ze deed de PABO in Ede en is leerkracht op een school in Veenendaal. Ze heeft echt hart voor de onderbouw en geeft met veel plezier les aan de kleuters. Ze heeft haar opleiding tot taalcoördinator afgerond, is onderbouwcoördinator en zoekt altijd manieren om zich te blijven ontwikkelen.

Geef een reactie