Je bekijkt nu Review: Het Muizenhuis: groot kijk- en zoekboek

Review: Het Muizenhuis: groot kijk- en zoekboek

Ik ben een groot fan van de boeken over het Muizenhuis en ik kan me bijna niet voorstellen dat je de boeken nog niet kent. Het Muizenhuis is bedacht door Karina Schaapman en gebouwd als decor voor deze kinderboekenserie. Het huis is gemaakt van kartonnen dozen en papier-marche. Deze nieuwe editie: Het Muizenhuis: groot kijk- en zoekboek laat de verschillende kamers uit het huis zien. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Het Muizenhuis: groot kijk- en zoekboek
In dit boek zoek je samen met Sam en Julia naar de kleinste details van het Muizenhuis. Er is namelijk van alles te ontdekken, zolang je maar goed oplet!

Wanneer je door het boek bladert kom je prachtige foto’s tegen van diverse kamers en situaties in en rondom het Muizenhuis. Denk aan de school, de kamer van Sam, de keuken en een picknick. Bij elke foto staat een klein stukje tekst:

Op school krijgen jonge muizen heel veel lesjes. Bij elke les gebruikt de meester andere spullen. Kun jij deze schoolspullen vinden?

Naast of onder het tekstvak worden een aantal details uit de foto getoond. In dit geval het krijtbord, het rekenrek, een bakje potloden, de klok, leeskaarten en cijfers. De opdracht is om deze details in de foto terug te zoeken. Het is dus echt een kijk- en zoekboek.

Mijn mening
Het is een erg leuk boek voor kinderen om te bekijken. Zeker wanneer ze bekend zijn met de andere delen van het Muizenhuis is dit boek echt een musthave. Ik vind zoekboeken erg geschikt voor kleuters; het leert ze goed kijken en details onderscheiden.

Doordat er in het boek gebruik is gemaakt van vrije drukke foto’s met donkere tinten kan het soms best een uitdaging zijn. Juist dat maakt dit boek ook erg geschikt voor de wat oudere kleuters. Het boek is niet geschikt voor de grote kring, maar wel een aanvulling op de prentenboeken in de leeshoek. Laat de kinderen bijvoorbeeld in tweetallen het boek bekijken. Samen zullen ze een hoop mooie dingen ontdekken!

Klik hier voor meer informatie of om het boek te bestellen.

Het muizenhuis: Groot kijk- en zoekboek
Auteur: Karina Schaapman
Uitgever: Rubinstein
Prijs: €14,99

Review: Het Muizenhuis: groot kijk- en zoekboek

 

BewarenBewaren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie