Je bekijkt nu Educatieve prentenboeken in de klas

Educatieve prentenboeken in de klas

Ik heb van uitgever Zwijsen twee hele leuke educatieve prentenboeken gekregen. Een boek voor taal met gedichten en een boek voor rekenen rondom tellen en zoeken. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Muziek in de pannen
Dit prentenboek is geschreven door Bette Westera en geïllustreerd door Job van Gelder. Het staat vol met gedichten over onderwerpen uit de belevingswereld van kleuters. Denk aan doen alsof, herfst, muziek en wonen.

Wanneer je door het boek bladert kan je niet anders dan glimlachten. De vrolijke illustraties stralen je tegemoet. Ook de gedichten zijn erg leuk om te lezen. Eigenlijk zijn het kleine verhalen op rijm. Elk gedicht wordt uitgeschreven en geïllustreerd over twee pagina’s.

Helemaal achterin staan de titels op thema gesorteerd. Zo kan je snel kijken of er een geschikt gedichtje tussenzit. Dit boek sluit aan bij de kleutermethode Schatkist, maar is ook nog prima in hogere groepen te gebruiken. Ik ga de gedichten zeker voorlezen aan mijn groep 3/4.

Het gedicht  over de herfst heb ik al geappt naar mijn duo-collega. Daar wil ik zeker wat mee gaan doen de komende weken, juist omdat de combinatie herfst en letters terugkomt.

Blaadjes
Laat de wind maar waaien,
laat de herfst maar komen.
Blaas het stof maar van de straat,
de blaadjes uit de bomen.

“”

Maar blaas niet door mijn kamer
en vooral niet door mijn boeken.
Want anders moet ik alle blaadjes,
alle letters,
alle plaatjes
overal gaan zoeken.

Klik hier voor meer informatie of om het boek te bestellen.

Muziek in de pannen
Auteur: Bette Westera
Illustrator: Job van Gelder
Uitgever: Zwijsen
Prijs: €14,50

Educatieve prentenboeken in de klas

Welke is anders
Het tweede prentenboek is geschreven door Eus Roovers en kan gebruikt worden bij het vak rekenen. Het is een leuk middel om te gebruiken in de kleine kring, met individuele kinderen of om neer te zetten in de rekenhoek. In dit prentenboek draait het om ordenen en sorteren.

De kinderen bekijken de platen en zoeken wat anders is. Het is een soort ‘zoek het verschil’. Er is bijvoorbeeld een zandbak met emmers afgebeeld. Het kind moet het emmertje dat anders is aanwijzen. En de apen in de dierentuin eten allemaal een banaan. Behalve 1 aap, kan het kind die aap vinden?

Het is een erg leuk boek om de visuele vaardigheden te oefenen. Het is af en toe best even zoeken, ook ik moest soms heel goed kijken. Wanneer het boek uit is kan je de prenten ook op andere manieren gebruiken. Achterin het boek worden tips gegeven.

Zo is er op elke prent een muis verstopt, kunnen de kinderen hem vinden? Ook worden er allerlei gespreksvragen beschreven. Dit zijn mooie hulpvragen om het gesprek tussen kind en opvoeder op gang te brengen.

Klik hier voor meer informatie of om het boek te bestellen.

Welke is anders
Auteur: Eus Roovers
Illustrator: Ann de Bode
Uitgever: Rubinstein
Prijs: €14,50

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie