Je bekijkt nu Boekentip: Ridder Tim wil vliegen

Boekentip: Ridder Tim wil vliegen

Ga je binnenkort een thema inrichten over ridders en jonkvrouwen dan heb ik een hele leuke boekentip voor je! Uitgever Clavis heeft namelijk een nieuw prentenboek over ridder Tim, namelijk Ridder Tim wil vliegen uitgebracht. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Ridder Tim wil vliegen
Ridder Tim en zijn buurmeisje Saar liggen in het gras. Wanneer Saar zuchtend aangeeft het jammer te vinden dat mensen niet kunnen vliegen springt ridder Tim op. ‘Hoezo kunnen wij niet vliegen? Ik ben een ridder en zij kunnen alles!’

Samen gaan ze aan de slag op zoek naar vleugels. Allerlei spullen zoals vliegers en veren worden verzameld. Weer buiten maken Saar en Tim twee prachtige vleugels van de materialen. Tim klappert zo hard als hij kan, maar hij blijft met beide benen op de grond staan.

Ze bedenken van alles om te kunnen vliegen. Misschien lukt het met springen? Of met een aanloopje? Dan valt ridder Tim hard op de grond; zijn knie is kapot en zijn vleugels zijn stuk.

Gelukkig is daar mama om Tim te troosten en zij laat zien dat ridders toch echt kunnen vliegen!

Mijn mening
Wat een ontzettend leuk en fantasievol prentenboek is Ridder Tim wil vliegen. Het sluit heel goed aan bij de belevingswereld van kleuters en is daarnaast ook nog grappig.

De meeste kleuters begrijpen best dat mensen helemaal niet kunnen vliegen, maar toch zullen ze ingespannen blijven luisteren of het ridder Tim dan toch misschien wel lukt!

De illustraties zijn een prachtige aanvulling op het verhaal. Het zijn echte tekeningen die gevuld zijn met veel details. Doordat het grote prenten zijn is het boek heel goed in de kring voor te lezen.

De kinderen zullen echt van dit verhaal genieten! Het boek biedt ook allerlei leuke mogelijkheden. Praat eens met de kinderen door over het verhaal. Je kunt bijvoorbeeld een link leggen naar de eerste vliegtuigen. Mensen hebben altijd al willen kunnen vliegen. Misschien kunnen de kinderen ook wel andere dingen bedenken die mensen eigenlijk niet kunnen, maar wel met hulp (bijvoorbeeld adem halen onder water).

Ridder Tim wil vliegen
Schrijver: Judith Koppens
Illustraties: Eline van Lindenhuizen
Uitgeverij: Clavis
Prijs: €14,95

Klik hier om het boek bij bol.com te bestellen.

Ridder Tim wil vliegen

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie