Je bekijkt nu Nieuwe boeken najaar 2016

Nieuwe boeken najaar 2016

Ik ben gek op (prenten)boeken en kijk altijd uit naar de nieuwe catalogi van de verschillende uitgevers. Zodra de nieuwe catalogi binnen zijn speur ik naar de leukste (prenten)boeken voor in de klas. Nadat ik een aanvraag heb ingediend bij de uitgever wacht ik altijd in spanning af of die dag een pakketje met boeken door mijn brievenbus komt.

De afgelopen weken heb ik weer een hele stapel nieuwe boeken gekregen die ik de komende tijd voor jullie ga reviewen. Hieronder geef ik een overzicht wat je kunt verwachten.

In deze blog maak ik gebruik van affiliate links. Zie voor meer informatie mijn disclaimer.

Prentenboeken

Mijn oma is een ooievaar

Mijn oma is een ooievaar, mijn opa is een krokodil, mijn vader is een krokovaar en dat is nog maar het begin… KERNTITEL in de Kinderboekenweek! Ontmoet een bonte familie van dieren. Tante, oom, vader, moeder, broer en zus,en de hoofdpersoon zelf natuurlijk, hebben allerlei vrolijke, kleurige eigenschappen, hobby’s, karaktertrekken en uiterlijkekenmerken van de vier opa’s en oma’s – en van elkaar. Lees hier mijn review. 

Het grote feest (muizenhuis)
Sam en Julia beleven een wel heel bijzonder avontuur! Ze krijgen volkomen onverwachts bezoek van drie avontuurlijke kleine meisjes. Met zijn vijven zetten ze de boel op stelten in het Muizenhuis, maar ze maken het ook weer goed. Hun avontuur is het begin van een mooie vriendschap. Lees hier mijn review.

Mijn oma is een ooievaarHet grote feest

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leesboeken

Spekkie en Sproet: oma vermist
De oma van Spekkie is jarig. Ze geeft een groot feest in het museum waar ze vroeger werkte. Maar oma is daar niet alleen om feest te vieren. Ze is ook iets op het spoor, en ze vraagt of Spekkie haar wil helpen. Maar dan is oma ineens verdwenen. Werd ze nou meegenomen…? Hoog tijd voor Spekkie en Sproet om in actie te komen!

Pas op, opa!
Maak kennis met opa Bullebak: de chagrijnigste oude knar van de hele buurt. Met zijn vreselijke snor, nare baard en gemene prikoogjes ziet hij er angstaanjagend uit. En als er een bal in zijn tuin belandt wordt hij ook nog eens woest! Zou jij dan niet hard wegrennen? Mila en haar broertje Tom wel. Op een dag staat er bij hen iemand voor de deur. Tot hun verbijstering is het niemand minder dan opa Bullebak! En wat nog erger is: hun moeder heeft hem gevraagd om hun nieuwe oppas te worden! O nee! Wat nu? Lees mijn review.

Spekkie en Sproet: oma vermistPas op, opa!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De verdwenen oma; Oma verdacht
Kiek en Zus gaan na schooltijd vaak naar oma Pleun. Ze doen er altijd leuke spelletjes: lassowerpen met dropveters, pepermunttorens bouwen, slalommen met de rollator… Op een dag is oma Pleun zomaar verdwenen. Kiek en Zus gaan op zoek. Maar hoe vind je een verdwenen oma? Omkeerboek van twee titels: “De verdwenen oma”(2009) en “Oma verdacht”(2011).

De hut van groep 4
Groep 4 heeft een hut tussen de struiken op het veld. Dat is heel erg leuk, maar dan komt er onweer. Ze rennen vlug naar huis en Lot komt kletsnat thuis. Maar waar is Koen? Zijn vader gaat hem zoeken, maar ziet hem nergens. Wat zou er aan de hand zijn? Lees mijn review.

De verdwenen oma; Oma verdachtDe hut van groep 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Informatieboeken

Wat is de achternaam van God?
Wat is de achternaam van God’ bevat nieuwsgierige vragen van kinderen over de vijf wereldgodsdiensten: islam, protestantisme, boeddhisme, Jodendom en het rooms-katholicisme. In ‘Wat is de achternaam van God?’ komen de belangrijkste thema’s uit deze religies aan bod. Godsdienstvrijheid, de eeuwigheid, religieuze gebouwen en andere thema’s worden op een eenvoudige manier uitgelegd. Vrolijk en informatief, met prachtige foto’s van Jan Van Holleben en veel vragen en antwoorden. Lees mijn review.

Wat is de achternaam van God?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Luisterboeken

Jubelientje en de hoed van oma Blootje
Oma wordt 66, en dat viert ze. Zes partijtjes – zes keer naar een museum met Jubelientje en Dirk-Jan. Ze zoeken een onzichtbare ridder in het Muiderslot. Ze meten het skelet van een dinosaurus in het Museon. Ze staan in het Spoorwegmuseum onder een locomotief die zo sterk is als duizend paarden… En Jubelientje en Dirk-Jan bouwen zelf Het Wat Heb Je Op Je Hoofd Museum. Ze verzamelen hoeden, helmen, haren… zelfs een herten gewei. Jubelientje stuurt een brief aan de koningin, en ze krijgt nog antwoord ook. Echt waar!

Jubelientje en de hoed van oma Blootje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vakliteratuur

De lastige kleuter
Kleuters kunnen op school, eerste en tweede groep, lastige situaties veroorzaken door ongehoorzaam of agressief, rusteloos of extreem druk te zijn. Veel van dat gedrag is te verklaren vanuit neurobiologische en psychologische oorzaken. Deze worden geanalyseerd in de beschrijving van de ontwikkeling van het kinderbrein en de verschillende leerwijzen in de kleutertijd. Vervolgens komen gedragsproblemen en emotionele stoornissen aan de orde en een contextueel model, waarbij talent, de invloed van thuis en school een rol spelen. Als gedragsproblemen die doorgaans leeftijdgebonden zijn te groot worden, is een gestructureerde aanpak door ouders en school nodig. Een voor leerkrachten en ouders geschreven boek met herkenbare praktijkvoorbeelden en een heldere theoretische onderbouwing. Met een uitgebreide verwijzing naar literatuur. Lees de review.

De lastige kleuter

BewarenBewaren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie