Je bekijkt nu Review: De grote pinguïnreis + winactie

Review: De grote pinguïnreis + winactie

Van uitgever De Fontein kreeg ik een erg leuk prentenboek opgestuurd, namelijk ‘De grote pinguïnreis‘. Misschien ken je Pim en Paultje nog wel van het boek ‘Het grote pinguïnfeest‘? Pim en Paultje beleven samen een nieuw avontuur. Maar dit keer gaan ze een stuk verder van huis: Pim en Paultje gaan namelijk een wereldreis maken!

In deze blog maak ik gebruik van affiliate links. Zie voor meer informatie mijn disclaimer

Het prentenboek
Maak genoeg ruimte in je boekenkast, want dit is echt een mega prentenboek! Wanneer je door het boek bladert kom je prachtige illustraties tegen. Het is geen gewoon prentenboek, maar echt een kijk- en zoekboek. Op elke plaat is van alles te zien en te beleven, ik kan me zo voorstellen dat kinderen hier uren naar kunnen kijken. Er zijn zoveel details en grappige situaties geïllustreerd.

Het verhaal gaat over oma, Pim en Paultje. Pim heeft een nieuwe uitvinding, een zoekmachine. De zoekmachine vindt alles terug wat Pim verloren of kwijt is. Deze heeft hij hard nodig, want op het treinstation raken Paultje en Slok ineens kwijt. De machine van Pim is heel handig, want hij wijst (bijna) altijd in de richting van Paultje en Slok.

Pim, Oma, oom Karel en tante Esmeralda besluiten om Paultje en Slok te gaan zoeken. Maar dit valt nog niet mee, ze komen van de ene situatie in de andere. Zo belanden ze op het strand, in het oerwoud, in Parijs, op de Noordpool en op nog veel meer gekke plekken. Elke keer denken ze Paultje en Slok bijna gevonden te hebben en dan verdwijnen ze opeens weer tussen de pinguïnmassa. Zou het ze ooit lukken?

Review: De grote pinguinreisReview: De grote pinguinreisIn de klas
Elke illustratie is verdeeld over twee pagina’s. Niet alleen Pim en zijn familie is op zoek, maar ook de lezer moet op zoek gaan naar de bekende pinguïns. Pim, Paultje, Slok, oma, oom Karel en tante Esmeralda hebben zich namelijk op iedere zoekplaat verstopt. Het is een super leuke uitdaging om ze steeds weer te vinden. En ik kan je alvast verklappen dat dit niet altijd meevalt.

Het is een heerlijk prentenboek om je lekker mee terug te trekken. Elke plaat biedt veel zoekplezier en de kinderen zullen hier zich goed mee kunnen vermaken. Doordat het prentenboek op groot formaat is kunnen twee of drie kinderen tegelijkertijd het zoekboek gebruiken. Voor een grote kring is het minder geschikt, omdat het vooral om de illustraties gaat.

Winactie
Zou je het prentenboek ‘De grote pinguïnreis’ ook willen gebruiken in de klas? Dan heb ik goed nieuws, want ik mag in samenwerking met uitgever De Fontein een exemplaar weggeven! Wil je kans maken? Laat dan voor maandag 29 augustus hieronder een reactie achter en vertel hierin waar jouw droomreis naar toe zou gaan.

De grote pinguïnreis
Schrijver en illustrator: Christian en Fabian Jeremies
Uitgever: De Fontein
Prijs: €10,00

Klik hier om het prentenboek te kopen

Pim en Paultje 2 - De grote pinguïnreis


 

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft 13 reacties

 1. Joyce

  Mijn droomreis zou naar Canada zijn. Lijkt mij al jaren een heel mooi land. Ik zou graag met mijn man en met onze 2 dochters willen gaan, als ze groot zijn. Dit duurt nog wel poos want ze zijn nu pas 4 en 1.5

 2. Jildou Braaksma

  Het zou super zijn om dit boek te winnen en te kunnen gebruiken tijdens mijn stage op een peuterspeelzaal. Peuters hebben een zeer rijke fantasie en door de prachtige en kleurrijke plaatjes worden hun fantasie nog meer geprikkeld.
  Mijn droomreis gaat naar Ghana. Een aantal jaar geleden heb ik vrijwilligerswerk gedaan op een school en ik zou graag om het hoekje willen kijken hoe het nu met de kinderen gaat.

 3. Mariel

  Dit lijkt mij een superleuk boek voor in de klas. Met z’n allen op reis door de wereld. Mijn droomreis zou gaan naar Kenia, Zuid Afrika en dan met name de wildparken bezoeken voor op safari.

 4. Bianca Stroo

  Ik zou een droomreis willen maken vanuit de wereld;
  van een kind met autisme;
  een kind met ADHD/ADD;
  een kind met sensorische integratiestoornis;
  een kind met een verstandelijke beperking.
  Hoe ziet hun wereld eruit. Hoeveel plezier ze hebben, welke strategie hebben zij zich eigen gemaakt om zich aan te passen aan onze wereld. Waar wij nog veel van kunnen leren.

 5. Marnixe Van Gestel

  China? Of Costa Rica? De Waddeneilanden mag ook hoor! Zoveel moois te ontdekken om zoveel verschillende redenen… Het boek winnen zou natuurlijk fantastisch zijn. groetjes, Marnixe

 6. juf Anne

  Wat een leuk boek voor mijn groep 3/4 die met deze hitte naar school moet. Misschien koelen ze wat af door de pinguïns!:) Mijn droomreis gaat naar Afrika waar we volgend jaar zomer ook echt naar toe hopen te gaan voor vrijwilligerswerk!!

 7. Denny van Wanrooij

  Ik zou het boek heel graag willen zodat ik het kan gebruiken tijdens de Kinderboekenweek. Mijn droomreis zou gaan naar Afrika in de hoop daar pinguïns te ontdekken.

 8. Katrien Michielssens

  Ik zou een wereldreis maken van midden tot zuid- Amerika en dan van zuid-west Afrika tot zuid- Afrika. Om erna af te sluiten in Australië. Als we weer wat geld bijeen gespaard hebben zou ik noord- Amerika willen doen en erna Azië.

  Leuke dromen om naar uit te kijken :)

  Ook leuk om met de klas een wereldreis te maken en inleefprojectweken te organiseren en zo de landen omdat de loep te nemen.

 9. Liesbeth

  Oohhh wat een leuk boek! Die zou ik heel graag willen winnen! Mijn droomreis gaat naar Lapland! Lijkt mij zo’n mooi avontuur!

 10. Melanie Miseroy

  Wat een super leuk boek, dat zou een geweldige start voor mijn lieve collega’s masha en conny zijn en hun pinguïns (groep) zijn, ik denk dat er vanuit dit verhaal ongetwijfeld prachtige verhalen zullen ontstaan bij de kinderen (jenaplan) en de creativiteit zal worden geprikkeld om dit schooljaar prachtig te kunnen beginnen

 11. Marije

  Ooh wat een gaaf boek!ik fantaseer al meteen hoe ik hem in kan zetten in de klas!ik houd ontzettend van prentenboeken,op mn zolder staan een paar dozen vol!iedere week pak ik er een uit en lees ik het voor in de klas. Dus deze zou er nog gemakkelijk bij passen!of hij krijgt natuurlijk een mooi plaatsje in de klas!ik droomreis….ik zou nog zoveel van de wereld willen zien…..maar Mongolië lijkt me super mooi!

 12. Tanya

  Ik zou het boek heel graag willen winnen. Wat ziet het er onwijs gaaf uit!
  Mijn droomreis gaat naar Noorwegen Zweden en Finland. Om als leerkracht meer over deze bijzondere landen te kunnen vertellen aan de kinderen. Ik zou dan heel graag het poollicht willen zien en ervaren dat het niet donker wordt of juist niet licht. Het lijkt me fantastisch!

Geef een reactie