Je bekijkt nu Boekentip: Boer Boris en de olifant

Boekentip: Boer Boris en de olifant

Het tiende deel in de prentenboekenserie over Boer Boris van Ted van Lieshout en Philip Hopman is verschenen, namelijk Boer Boris en de olifant. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Boer Boris en de olifant
Op een ochtend komt zusje Sam aanlopen met een dier dat Boer Boris nog nooit gezien heeft op zijn boerderij: een olifant.

Sam beweert bij hoog en laag dat ze al vriendschap met de goeiige lobbes heeft gesloten – en ze wil hem dus houden.

Boer Boris is het daar niet mee eens en stuurt de olifant weg. Maar daar laat de slimme Sam het niet bij zitten. De olifant is per slot van rekening haar nieuwe beste vriend.

Hij mag toch zeker wel blijven?

In de klas
Dit boek is echt super leuk om voor te lezen bij de kleuters. Sam wil zo graag haar nieuwe beste vriend houden dat ze allerlei manieren bedenkt. Boer Boris vindt namelijk dat een olifant niet op de boerderij thuis hoort.

Zo verkleed ze bijvoorbeeld de olifant in een haan en zegt ze tegen Boer Boris dat ze dit dier op de weg langs de wei heeft gevonden.

Ze probeert de olifant steeds weer in een ander boerderijdier te veranderen, maar Boer Boris is onvermurwbaar. Dan komen de mensen van het circus langs…

Na het voorlezen kan je de kinderen nog meer boerderijdieren laten bedenken. Waar zou Sam de olifant nog meer in kunnen veranderen? Ook kunnen ze er een tekening of knutsel van maken.

In het boek staat de vriendschap tussen Sam en de olifant centraal. Dit is ook het thema van de Kinderboekenweek 2018. Dit boek heeft daarom t/m 15 oktober een speciale actieprijs.

Boer Boris en de olifant
Auteur: Ted van Lieshout
Illustrator: Philip Hopman
Uitgeverij: Gottmer
Prijs: €10,00

Klik hier om het boek te bestellen. 

Boekentip: Boer Boris en de olifant

 

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie