Je bekijkt nu Boekentip: Kerstmis met Boer Boris

Boekentip: Kerstmis met Boer Boris

Het prentenboek ‘Kerstmis met Boer Boris‘ is alweer het elfde deel in de succesvolle reeks van Ted van Lieshout en Hopman. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Kerstmis met Boer Boris
Boer Boris oppert het plan dat er een kerstboom moet komen, het is immers al bijna kerst. Samen met Sam en Berend gaat hij op zoek naar de grootste van het bos. Met een kraan wordt de kerstboom uitgegraven.

Maar waar moet de kerstboom komen? De boerderij is veel te klein. Ze besluiten om de kerstboom op het erf te zetten. Alle dieren komen kijken. Alleen het oudste varken niet, dat ligt vast nog te slapen.

Maar nee, het varken ligt niet te slapen. Het is stilletjes doodgegaan. Ze besluiten om het varken in het bos te begraven. Thuisgekomen zitten de jongens verdrietig op de bank. Hoe kunnen ze nou vrolijk kerst vieren?

Boer Boris heeft een goed idee. “We gaan terug naar het bos en nemen kerstversiering mee.” Ze besluiten om ook alle andere bomen te versieren. Weer terug op de boerderij komt zusje Sam met goed nieuws aangerend. Er is namelijk een biggetje geboren! En dan is het toch nog feest!

In de klas
Het spreekt voor zich dat dit verhaal goed aansluit in de periode van kerst. Het waarom van kerst komt verder in het verhaal niet aan de orde.

Na het voorlezen kan je verschillende aspecten uitlichten. Je kunt het met de kinderen hebben over de boom. Waarom hebben we een boom met kerst? Waar halen we die vandaan? Wie heeft er thuis ook een boom? Kan je een heel bos versieren met kerstverlichting? etc.

Daarnaast kan je het ook hebben over het varken. Waarom is het doodgegaan? Ben jij ook weleens verdrietig? etc.

De prentenboeken over Boer Boris zijn ook erg leuk om thuis voor te lezen. Kortom weer een pracht verhaal waar je veel kanten mee op kan!

Kerstmis met Boer Boris
Auteur: Ted van Lieshout
Illustrator: Philip Hopman
Uitgeverij: Gottmer
Prijs: €12,99

Klik hier om het boek te bestellen. 

Kerstmis met boer Boris

 

 

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie