Je bekijkt nu Proefjes bij het thema lente

Proefjes bij het thema lente

Een tijd geleden heb ik samen met Valentina 25 experimentenkaarten gemaakt. In deze blog kun je drie kaarten met experimenten rondom de lente downloaden. Zo kun je uitproberen of dit iets voor je is.

Experiment 1

Elke ochtend haalt de boer de eieren op die de kippen hebben gelegd. Pats! Daar laat de boer per ongeluk een ei vallen. Voorzichtig doen hoor, want eieren zijn heel breekbaar. Zou het niet handiger zijn als we onbreekbare eieren kunnen maken?

Experiment 2

Het is eindelijk lente en de natuur wordt langzaam wakker. Bij het groeien is water heel belangrijk. Maar hoe komt het water eigenlijk in de blaadjes?

Experiment 3

Heerlijk, de lente is begonnen! De natuur wordt eindelijk wakker; het wordt langzaam warmer, de dagen worden langer en alles begint te bloeien. De kinderen gaan bloemen die vanzelf opengaan maken.

Proefjes bij het thema lente

Elk proefje is beschreven op 1 A4, dit maakt het heel overzichtelijk. De kaart bevat een korte inleiding, duidelijke instructie, een lijstje met benodigdheden en de uitleg na aanleiding van het experiment.

De proefjes zijn op een zo’n eenvoudig mogelijke manier uitgelegd, zodat het voor de kinderen uit de groepen 1 t/m 4 goed te begrijpen is. In het stukje uitleg worden ook vragen gesteld die je tijdens het gesprek met de kinderen kan gebruiken.

Wist je dat ik ook leuke leesteksten over de lente heb gemaakt?

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie