Proefjes bij het thema lente

De komende weken deel ik elke dag een opdracht rondom taal, rekenen of wereldorientatie waar de kinderen thuis mee aan de slag kunnen gaan. Vandaag een activiteit rondom wereldorientatie. De kinderen gaan als echte wetenschappers aan de slag met proefjes bij het thema lente.

Experimenten

Een tijd geleden heb ik samen met Valentina 25 experimentenkaarten gemaakt. In deze blog kun je drie kaarten met experimenten rondom de lente downloaden.

Experiment 1
Elke ochtend haalt de boer de eieren op die de kippen hebben gelegd. Pats! Daar laat de boer per ongeluk een ei vallen. Voorzichtig doen hoor, want eieren zijn heel breekbaar. Zou het niet handiger zijn als we onbreekbare eieren kunnen maken?

Experiment 2
Het is eindelijk lente en de natuur wordt langzaam wakker. Bij het groeien is water heel belangrijk. Maar hoe komt het water eigenlijk in de blaadjes?

Experiment 3
Heerlijk, de lente is begonnen! De natuur wordt eindelijk wakker; het wordt langzaam warmer, de dagen worden langer en alles begint te bloeien. De kinderen gaan bloemen die vanzelf opengaan maken.

Proefjes bij het thema lente

Elk proefje is beschreven op 1 A4, dit maakt het heel overzichtelijk. De kaart bevat een korte inleiding, duidelijke instructie, een lijstje met benodigdheden en de uitleg na aanleiding van het experiment.

De proefjes zijn op een zo’n eenvoudig mogelijke manier uitgelegd, zodat het voor de kinderen uit de groepen 1 t/m 4 goed te begrijpen is. In het stukje uitleg worden ook vragen gesteld die je tijdens het gesprek met de kinderen kan gebruiken.

Op zoek naar meer opdrachten?

In mijn webshop vind je allerlei spellen voor taal en rekenen, maar ook themapakketten. Al mijn producten zijn nu tijdelijk te koop met 15% korting. Als leerkracht kun je je al voorbereiden op nieuwe thema’s, maar hopelijk kun je het ook thuis gebruiken!

Over Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

één reactie op “Proefjes bij het thema lente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *