Je bekijkt nu Kerstboom nieuwe stijl

Kerstboom nieuwe stijl

Dutch Design Brand heeft ook dit jaar voor de Kerstdagen twee speciale producten ontworpen. Een kerststal en een kerstboom van karton. De laatste heb ik mogen ontvangen en ik wil je dan ook aan de hand van mijn voorbeeld inspireren. Wil je eens wat anders dan een gewone kerstboom, lees dan zeker even verder.

Opzettenkerstboom-in-elkaar
De boom wordt in een handige draagbare kartonnen doos geleverd. Tilt een stuk makkelijker dan een echte kerstboom en past ook heel gemakkelijk in je auto. Op de doos zelf wordt aangegeven hoe je hem in elkaar moet zetten, maar dat spreekt eigenlijk voor zich.
Doordat de boom van karton is kun je hem zo vaak als je wilt verplaatsen om te kijken wat het beste plekje is. Je schuift hem namelijk zo de kamer door. Ook tillen gaat gemakkelijk, zonder dat hij uit elkaar valt. Mocht dat toch gebeuren, dan heb je de stukken zo weer op elkaar

Aankleding
De aankleding van de boom kun je helemaal naar je eigen smaak doen. Hieronder geef ik een aantal mogelijkheden, waarvan je er een aantal ook op de site van Dutch Design Brand kunt vinden.

  • Het meest eenvoudige is om de boom zo te laten. Het enige wat dan moet gebeuren zijn de voorgedrukte kerstballen eruit te duwen. Tip: Gooi wat je eruit haalt niet weg, want van die kerstballen kun je weer een leuke kerstslinger maken.
  • Hang lichtjes in de boom. Zo heb je toch nog een beetje de sfeer van een echte kerstboom, alleen zullen de lampjes hier heel wat gemakkelijker ingaan.
  • Laat de kinderen de boom versieren. Zet verf neer, glitters, papier, stiften enz. en laat ze lekker hun gang gaan. Een leuke activiteit voor in je klas of samen met het gezin.
  • Verf de boom in een kleur die je graag wilt. Je kunt nu eens iets anders kiezen dan het gewone groen. Daarna kun je hem eventueel nog verder versieren met een kerstslinger of een mooie piek.
  • Gebruik de boom als wensboom. Laat de kinderen en ouders van je klas of misschien wel de hele school een mooie wens opschrijven. Dit kun je natuurlijk ook thuis doen als activiteit tijdens het kerstdiner met familie en vrienden.
  • Hang foto’s in de boom. Druk mooie familiefoto’s af of  foto’s  van het afgelopen jaar waaraan je een mooie herinnering hebt en hang deze in de boom.

DIY
Uiteraard ben ik zelf ook met de boom aan de slag gegaan. Het was voor mij meteen duidelijk dat ik de boom in een ander kleurtje wilde hebben. Omdat verven best een tijdrovende klus zou worden en ik jullie het resultaat zo snel mogelijk wilde laten zien, heb ik gekozen voor poedersneeuw uit een spuitbus. Op den duur zal je de boom wel bij moeten spuiten, omdat het karton wel wat absorbeert. Ik raad je aan om hem te verven en voor de sfeer er wat poedersneeuw op te spuiten.

Bij een kerstboom horen ook lichtjes wat mij betreft, dus ook in deze kartonnen kerstboom heb de lichtjes erin gehangen. Zo kunnen we ook ‘s avonds van de boom genieten.
Tot slot heb ik een aantal foto’s geprint en gelamineerd. Op de achterkant heb ik een wens geschreven of waarom die foto speciaal is voor mij. Ik ga het bezoek voor de feestdagen vragen om ook zo’n foto mee te nemen, zodat we die in de boom erbij kunnen hangen.

Klik hier voor meer informatie over de kartonnen kerstboom.

kerstboom-close-upkerstboom-klaar

 

 

Hanneke Boxman

Hanneke Boxman werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ze deed de PABO in Ede en is leerkracht op een school in Veenendaal. Ze heeft echt hart voor de onderbouw en geeft met veel plezier les aan de kleuters. Ze heeft haar opleiding tot taalcoördinator afgerond, is onderbouwcoördinator en zoekt altijd manieren om zich te blijven ontwikkelen.

Geef een reactie