Leukste boeken over Sinterklaas

Er zijn veel verschillende verhalen over de oorsprong van Sint-Nicolaas. Het bekendste verhaal is wel dat hij drie arme meisjes hielp om te trouwen. Hij gooide ’s nachts zakjes met geld in het huis van de meisjes en een van die zakjes kwam in een schoen terecht. Daarom zetten wij nog steeds onze schoen.

Tegenwoordig is het vooral een feest van cadeaus, snoepgoed en gezelligheid. Ik vind het een fijne tijd en om helemaal in de sfeer te komen vind ik het leuk om boeken over het feest voor te lezen. Ik heb de leukste boeken over Sinterklaas op een rij gezet.

Op zoek naar leuke reken- en taalspellen rondom het thema Sinterklaas voor groep 3? Kijk dan naar het spellenpakket in de webshop.

Sinterklaas – Carlotte Dematons
Met stip op de eerste plaats blijft wel het boek ‘Sinterklaas‘ van Charlotte Dematons. Dit is een prachtig platenboek dat in 2008 genomineerd is voor de zilveren griffel. In het prentenboek wordt het huis van Sinterklaas en de weg naar het feest afgebeeld. Het boek bevat veel details en zit vol met leuke grapjes.

Zie de maan schijnt door de bomen – Mies van Hout
In dit prentenboek wordt aan de hand van twaalf sinterklaasliedjes het verhaal van de komst van Sinterklaas verteld en gezongen. In de vrolijke platen zien we hoe de bosdieren naar het sinterklaasfeest kijken, en het daarna op hun eigen manier meevieren.

Op de bijgevoegde cd staan alle liedjes. Ze worden op fijne wijze gezongen door Jesse Goossens. Het is echt een klassiek sinterklaasboek dus.

Leukste boeken over Sinterklaas

Hij komt! – Caroline Ellerbeck
Dit is een heel schattig voorleesboekje over het feest van Sinterklaas. Aan de hand van de vrolijke tekeningen van Caroline Ellerbeck volgen we de gebeurtenissen die met Sint te maken hebben.

We beginnen met de reis van Sinterklaas en de pieten op de stoomboot, dan de intocht, het ritueel rondom het schoen zetten, de altijd grappige zwarte pieten en het hoogtepunt: pakjesavond.

Jip en Janneke: Sinterklaas komt – Annie M.G. Schmidt
Speciaal voor het thema sinterklaas is dit boekje gemaakt met tien heerlijke sinterklaasverhalen. Alle verhaaltjes komen uit het grote boek van Jip en Janneke. Er zijn wel wat kleine aanpassingen aangebracht en het oorspronkelijke verhaal ‘Sinterklaas komt’ is in drieën opgesplitst. Het boekje is aantrekkelijk gemaakt door de vele en grote kleurenplaatjes. Erg leuk voor de kinderen om te bekijken!

Sinterklaas slaat een jaartje over – Susanna Wiersma
Sinterklaas heeft er nou eens even geen zin in. Ieder jaar dat gedoe. Hij besluit dit jaar niet naar Nederland af te reizen. Zijn pieten proberen hem te overtuigen, maar Sint is een meester in het verzinnen van smoesjes. Het is een humoristisch prentenboek waarbij vooral de illustraties het verhaal vertellen.

Wat is jouw favoriete voorleesboek voor de periode rondom Sinterklaas?

Over Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

één reactie op “Leukste boeken over Sinterklaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *