Je bekijkt nu Het grote decemberboek

Het grote decemberboek

Ik geniet altijd ontzettend van de periode rondom sinterklaas en kerst. Natuurlijk is het druk, maar het is ook altijd zo gezellig! De kinderen zijn vaak zo lekker enthousiast en daar word ik altijd heel vrolijk van! Ik vind het heerlijk om voor te lezen en in de decembermaand past ‘Het grote decemberboek‘ er goed bij!

Sinterklaas
Ik werk eerst twee weken over sinterklaas en daar passen de eerste 13 verhalen goed bij. De kinderen maken kennis met Pietje Pedro. Hij is de kleinste en moet nog veel leren. Hij leert pepernoten bakken, zwemmen (want op zee kan het erg stormen) en pakjes maken. Dan mag Pedro samen met sinterklaas en de andere pieten mee naar Nederland. Hij maakt de intocht in de stad mee en gaat op bezoek bij de koningin (moet nu eigenlijk koning zijn). Pedro beleeft ook nog een heel spannend avontuur als hij door de schoorsteen naar beneden valt. Hij komt in het huis van Maarten.

Kerst en oud en nieuw
In het boek wordt afscheid genomen van sinterklaas en de volgende hoofdpersoon wordt Maarten. De volgende 16 verhalen passen goed bij het thema kerst. Het wordt steeds kouder en de eerste sneeuwvlokjes beginnen te vallen. Maarten maakt samen met zijn klas een mooie sneeuwpop en ze gaan letters en cijfers schaatsen op het ijs. Intussen is het bijna kerst geworden. De klas van Maarten gaat een kersttoneelstuk opvoeren en hier moeten ze hard voor oefenen. In de kerstvakantie smullen ze van zelfgemaakte oliebollen en genieten ze van het mooie vuurwerk met oud en nieuw.

Mijn mening
Er zijn al veel boeken rondom sinterklaas en kerst, maar ik vind dit een hele mooie aanvulling. Vooral de overgang tussen sinterklaas en kerst wordt heel duidelijk en fijn voor de kinderen beschreven. De verhalen zijn heel dicht bij de belevingswereld van de kinderen beschreven. Tussen de verhalen staan recepten van bijvoorbeeld pepernoten en oliebollen. Leuk om met de kinderen te bakken! Ook vind je in het boek gedichtjes en liedteksten, die je tijdens het thema kunt gebruiken. Ik vind het echt een aanrader!

Het grote decemberboek
Schrijver: Ellen Tijsinger
Uitgever: Ploegsma
Prijs: €10,00

Klik hier om het boek te bestellen.

Het grote decemberboek

 

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie