Je bekijkt nu Jip en Janneke: Sinterklaas komt!

Jip en Janneke: Sinterklaas komt!

Sinterklaas komt! Jip en Janneke kunnen niet langer wachten… Veel te vroeg zetten ze hun schoen en maken ze ruzie over welk liedje ze zullen zingen. Maar dan komt Sinterklaas eindelijk écht bij ze op bezoek en worden Jip en Janneke beloond met de allermooiste cadeaus.

Jip en Janneke
Ik denk dat elke kleuterleerkracht wel het grote ‘Jip en Janneke’ boek heeft. Ik lees regelmatig een verhaaltje voor als ik een paar minuten over heb. Af en toe twijfel ik wel eens aan het taalgebruik in de verhaaltjes. Woorden als ‘moeder’, ‘vader’, ‘fornuisje’, en ‘tabberd’ zijn niet de alledaagse woorden, die de kinderen van nu gebruiken. Toch blijft de strekking van de verhaaltjes erg leuk en maakt het voor de kinderen niet uit als er een lastig woord tussen zit.

Verhalenboekje
Speciaal voor het thema sinterklaas is dit boekje gemaakt met tien heerlijke sinterklaasverhalen. Alle verhaaltjes komen uit het grote boek van Jip en Janneke. Er zijn wel wat kleine aanpassingen aangebracht en het oorspronkelijke verhaal ‘Sinterklaas komt’ is in drieën opgesplitst. Het boekje is aantrekkelijk gemaakt door de vele en grote kleurenplaatjes. Erg leuk voor de kinderen om te bekijken!

Mijn mening
Wanneer je werkt rondom het thema sinterklaas is het wel handig om deze editie te hebben. Je kunt er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om de verhalen uit het grote ‘Jip en Janneke’ boek te lezen. Maar wie van makkelijk houdt en graag de mooie kleurrijke illustraties wilt bekijken is dit boekje wel een aanrader!

Jip en Janneke: Sinterklaas komt
Schrijver: Annie M.G. Schmidt
Uitgever: Querido Kinderboek
Prijs: €8,95

Klik hier om het boek te bestellen.

Jip en Janneke: Sinterklaas komt!

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie