Spel van de maand: IJsje stapelen

In de zomer kan het soms behoorlijk warm zijn. Een ijsje zorgt dan voor wat afkoeling. Hoe meer bolletjes, hoe gelukkiger de kinderen vaak zijn.

Daarom in deze blog een gratis bordspel gericht op ijsjes.

Instructies
Het bordspel kan gespeeld worden met maximaal 3 spelers. Elke speler heeft een leeg ijshoorntje voor zich. Het speelbord ligt in het midden. Op de tafel ligt ook een stapel met verschillende ijsbolletjes.

Voordat het spel begint draaien de spelers het eerste ijsbolletje van de stapel om. Vervolgens mag de eerste speler met de dobbelsteen gooien. Hij moet proberen om met zijn pion met het aantal stappen dat hij mag zetten op hetzelfde ijsbolletje terecht te komen. Lukt dit, dan mag hij het ijsbolletje van de stapel hebben en op zijn ijshoorntje leggen. Het volgende bolletje wordt omgedraaid. Lukt dit niet, dan is de volgende speler aan de beurt.

Tijdens het lopen op het speelbord mogen de pionnen in alle richtingen bewegen. Stel dat de speler 5 gooit, dan mag hij ook 3 stappen vooruit en er 2 achteruit of opzij. De speler mag alleen niet over de roze lijnen heen.

Wie heeft als de stapel ijsbolletjes op is, de meeste bolletjes ijs?

Joy van Veen

Joy van Veen werkt als leerkracht in groep 1/2 op een basisschool. Ze heeft de Academische PABO gedaan, een Master Orthopedagogiek afgerond en haar hart ligt bij het lesgeven aan het jonge kind. Naast het voor de klas staan is ze werkzaam als orthopedagoog op een leerproblemenpraktijk. In haar vrije tijd deelt ze haar ideeën en ervaringen op social media onder de naam JUV.

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie