Je bekijkt nu Review: Joinks

Review: Joinks

Ik kreeg een ontzettend leuk mailtje met de vraag of ik het constructiespeelgoed ‘Joinks‘ van de website Dinkybee wilde uitproberen. Eerlijk gezegd had ik er nog nooit over gehoord, dus ik was er heel nieuwsgierig naar. Al snel kwam het pakketje binnen en werd ik verrast door zeer kleurrijk en mooi vormgegeven speelgoed die de fijne motoriek stimuleert.

Wat is Joinks?
Wanneer je de doos openmaakt kom je allerlei houten stokjes en 6 verschillende type siliconen verbindingsstukjes tegen. De houten stokjes zijn met een simpele ‘klik’ stevig vast te zetten waardoor je allerlei ruimtelijke bouwwerken kunt creëren. Door de flexibele verbindingsstukjes zijn alle vormen mogelijk. Joinks is te gebruiken door kinderen vanaf 3 jaar oud en stimuleert de creativiteit en de fijne motoriek. Het materiaal is heel makkelijk in gebruik. De kinderen kunnen zonder problemen bouwwerken in elkaar zetten en weer los halen. Daarnaast is het zeer veilig in gebruik en gemaakt van hoge kwaliteit materiaal.

Wat zit er in de doos?
De verpakking bevat in totaal 76 onderdelen, waaronder:
10x 7,5 cm houten stokjes
15x 12,5 cm houten stokjes
12x 20 cm houten stokjes
4 donkerblauwe connectors (1 connectie)
5 magenta connectors (5 connecties)
6 gele connecties met zuignap (1 connectie)
6 lichtblauwe connectors (2 connecties)
8 groene connectors (3 connecties)
10 oranje connectors (4 connecties)

playing one_2 model_abstract_2model_closeupIn de klas
Ik heb het uitgetest in mijn groep 2/3. We hebben in de klas al aardig wat constructiespeelgoed, maar dit vonden ze toch wel ontzettend leuk! Het grootste voordeel is dat ze allerlei soorten geometrische vormen kunnen maken. Een ander pluspunt is dat het heel stevig is, vooral wanneer je aan de onderkant de gele connecties met zuignap gebruikt. Hierdoor blijft het beter staan en gaat het minder snel kapot. Ik vind het echt uitdagend speelgoed, omdat ieder kind op zijn eigen niveau kan bouwen. Je kunt dan ook verschillende eisen stellen en heel goed differentiëren per opdracht. Binnenkort werken we rondom het thema verkeer en hoe leuk is het om er bijvoorbeeld een brug van te bouwen! Voor nog meer plezier zou ik zeker twee dozen aanschaffen, de kinderen kunnen dan echt helemaal ‘los’ gaan.

Ook leuk! Het constructiemateriaal Straws & Connectors. 

Ook gebruiken in de klas?
Mijn Joinks komt van Dinkybee. Echt een leuke website met origineel, onderscheidend en ontwikkelingsstimulerend speelgoed. Daar moet je zeker eens een kijkje nemen! Wanneer je voor 16.00 besteld, dan heb je het de volgende dag al in huis. De set bevat 76 onderdelen en kost €49,50. Het geeft de kinderen gegarandeerd uren speelplezier!

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie