Je bekijkt nu Digitale prentenboeken via Digiboeks

Digitale prentenboeken via Digiboeks

Dit artikel is gesponsord. Zie mijn disclaimer voor meer informatie.

Ik ben gek op prentenboeken en ervan overtuigd dat voorlezen ontzettend goed is voor de ontwikkeling. Het draagt bij aan het verhaalbegrip, vergroot de woordenschat en je kunt er meestal belangrijke lessen uit halen. Soms lees ik de prentenboeken echt voor de fun voor, maar meestal doe ik aan interactief voorlezen. Voor de kinderen is het dan fijn om de prenten goed te kunnen zien. In een grote klas is dit best lastig, maar dit kun je oplossen door het boek op het digibord te laten zien.

Digiboeks
Net als de meeste leerkrachten heb ik geen tijd om alle prentenboeken in te scannen. Daarnaast krijg ik dit bij grote prentenboeken ook niet heel netjes voor elkaar. Ik ben daarom heel enthousiast over de service Digiboeks. Door bij hen een abonnement af te sluiten krijg je de gelegenheid om meer dan 175 digitale prentenboeken onbeperkt te bekijken. En het aantal groeit de komende tijd nog flink, afhankelijk van het moment waarop uitgevers hun boeken beschikbaar stellen. Je kunt het prentenboek direct lezen op elk apparaat met een internetverbinding, zoals een digibord, computer, laptop of tablet.

Digitale prentenboeken via Digiboeks

Het aanbod
Digiboeks heeft een groot assortiment aan digitale prentenboeken in de leeftijd van 2-10 jaar. Vooral het aanbod voor kinderen van 2 tot 6 jaar is erg groot. Je kunt de boeken selecteren op leeftijd en op thema. Bij thema’s kun je denken aan beroepen, eten en drinken, lichaam, seizoenen, Sinterklaas, verkeer, water of ziek zijn. Ook aan groep 3 is gedacht, naast de prentenboeken hebben ze ook strips voor beginnende lezers. Deze zou je klassikaal kunnen lezen tijdens een rustweek in de methode of tijdens hoekenwerk op de tablet of computer.

Werk je met de methode Piramide, dan is Digiboeks zeker een aanrader. Alle prentenboeken die tijdens de themauitwerkingen aan bod komen zijn namelijk digitaal te bekijken. Ook de vier prentenboeken van de methode ‘My name is Tom’ zijn beschikbaar!

Mijn ervaring
Digiboeks is heel eenvoudig te gebruiken. Na aanmelding krijg je gelijk toegang tot de online bibliotheek en heb je de keuze uit ontzettend veel boeken. Doordat je een selectie kunt maken zie je in een oogopslag welke boeken voor jouw groep geschikt zijn of welke er goed binnen het thema passen. Door op de kaft van het boek te klikken krijg je een samenvatting te zien en kun je aangeven of je het boek wilt lezen. Door dit te bevestigen verschijnt het boek groot op het scherm. Tijdens het voorlezen kun je in – en uitzoomen. Ook zijn er picto’s beschikbaar om te gebruiken tijdens het interactief voorlezen en kun je het boek in je favorieten zetten. Vanwege de grote keuze aan prentenboeken en de extra opties is Digiboeks dus echt een waardevolle toevoeging in de klas. Wist je dat je Digibooks gratis een maand kunt uitproberen?

Eerste maand gratis
Maak een account aan voor onmiddellijke en onbeperkte toegang tot alle digitale prentenboeken en strips voor beginnende lezers. Na de gratis proefmaand betaal je voor je abonnement slechts € 4,95 per maand.

Kijk voor meer informatie op de website van Digiboeks.

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie