Je bekijkt nu Review: Sam en Bennie op zoek naar een boek

Review: Sam en Bennie op zoek naar een boek

Ga je binnenkort met de klas naar de bibliotheek of wil je kinderen een verhaal laten horen over verschillende soorten boeken, dan is het boek ‘Sam en Bennie, op zoek naar een boek’ heel geschikt. Een leuk prentenboek over een meisje dat een boek gaat zoeken voor haar hond. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

De inhoud
Buiten regent het. Dat geeft niet, want Sam is lekker aan het lezen in haar boek. Haar hondje Bennie is niet aan het lezen, hij wil met Sam spelen. Sam probeert Bennie te overtuigen om ook een boek te lezen, maar Bennie wil er niks van weten. “Misschien vind je lezen wel leuk, maar heb je liever een ander boek”, zegt Sam. Ze besluit om samen met Bennie naar de bibliotheek te gaan om een mooi boek, speciaal voor Bennie uit te zoeken.

Hondje Bennie mag niet naar binnen, dus besluit Sam om zelf maar te gaan zoeken. Elke keer als ze een leuk boek denkt gevonden te hebben laat ze het door het raam zien aan Bennie. Misschien is een boek over ridders wel leuk? Of juist over het circus, want Bennie doet ook graag kunstjes? Maar nee, Bennie vind er niets aan. Dan vind ze eindelijk het geschikte boek, Bennie begint er heel enthousiast van te kwispelen. Zodra ze weer thuis zijn, leest Sam lekker verder. En Bennie? Die droomt heerlijk over zijn boek.

De illustraties
Wanneer je door het boek bladert word je gelijk vrolijk van de prachtige en kleurrijke illustraties. Ze zijn gemaakt door Marja Meijer. De illustraties vertellen een groot deel van het verhaal en zijn heel kloppend bij de tekst. Wat ik zo grappig vind is dat de boeken die Sam leest of uit de bibliotheekkast pakt ook echt ‘bestaande’ boeken zijn. Het boek dat Sam aan het begin van het verhaal aan het lezen is, is bijvoorbeeld ‘Juf in de pan‘. Dit boek vinden ze in mijn groep heel leuk!

In de klas
Dit grappige prentenboek is geschikt voor kinderen uit groep 2 en 3. Het heeft een mooi moraal, namelijk dat lezen voor iedereen leuk kan zijn. Soms moet je even wat langer zoeken naar een geschikt boek, maar er is voor iedereen wel iets leuks. Dit is een belangrijke boodschap die ik ook mijn kinderen in groep 3 wil meegeven. Lezen is niet saai, maar het boek dat je toevallig gepakt hebt is misschien saai.

Je kunt het boek gebruiken als introductie wanneer je met de klas naar de bibliotheek gaat. Hoe gaat het er in de bibliotheek aan toe? Hoe ziet de bibliotheek eruit? Welke regels zouden er gelden?

Daarnaast kun je het ook hebben over verschillende genres. Welk soort boeken vinden de kinderen leuk om te lezen, over welke onderwerpen? Is een kookboek ook een geschikt boek om te lezen?

Misschien vind je dit ook wel interessant? Een blog over ‘Waarom lezen wel degelijk stom kan zijn!‘.

Sam en Bennie op zoek naar een boek
Auteur: Judith Koppens
Uitgeverij: Clavis
Prijs: €14,95

Klik hier om voor meer informatie of om het boek te bestellen. 

Sam en Bennie op zoek naar een boek

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie