Je bekijkt nu Review: De hongerige trol

Review: De hongerige trol

Wanneer je zijn vorige boek ook hebt gelezen, dan herken je zijn stijl meteen. Ook deze keer heeft David Barrow weer voor prachtige illustraties gezorgd. Samen met de auteur Elli Woollard is er weer een mooi prentenboek ontstaan. Lees dit blog om meer te weten te komen over ‘De hongerige trol’.

De inhoud
Op een dag komt de trol tot de ontdekking dat zijn eten op is.  Daarom gaat hij naar de stad, want hij heeft trek en lust wel eens iets anders dan geit. Hij komt als eerste Finn tegen op zijn fiets. Dat lijkt de trol wel wat, zo’n lekker ‘knapperig’ kind.

Finn weet hem echter op andere gedachten te brengen en raadt hem een auto vol met kinderen aan. Dat lijkt de trol wel wat. Maar die verwijzen hem naar een bus vol met mensen. Die sturen hem echter weer door naar een bulldozer. De gulzige trol vindt het allemaal goed. Hoe meer te eten des te beter. Maar dat loopt toch iets anders dan hij had gedacht.

Ik pak ‘m, ik bak ‘m
Ik stroop ‘m, ik vil ‘m
Ik kook hem met kleren en al of ik gril ‘m!

De illustraties
Ook dit keer kun je weer genieten van de prachtige waterverf illustraties van David Barrow. Ze zijn paginavullend. Ze ondersteunen het verhaal, maar bevatten daarnaast ook nog veel details. Wederom wordt er gebruik gemaakt van warme kleuren, wat het geheel heel sfeervol maakt.

Review: De hongerige trolReview: De hongerige trol

In de praktijk
Het is een grappig prentenboek met een verrassende uitkomst. Na elke ontmoeting zullen de kinderen nieuwsgierig zijn waar de trol nu weer naar toe wordt gestuurd. Dit kun je ze uiteraard ook laten raden. Misschien weten de kinderen zelf ook nog wel iets wat de trol lekker zou vinden.

Het verhaal is op rijm geschreven, wat het prettig maakt om voor te lezen. De trol geeft elke keer dezelfde reactie op rijm. Het maakt de kinderen extra betrokken als ze dit op een gegeven moment ook kunnen opzeggen. Zeker als dit met een echte trollenstem wordt gedaan.
En weten de kinderen wat bakken, stropen, villen, koken en grillen is? Mooie woorden om ze te leren.

Elke keer wordt de hoeveelheid kinderen meer. Weten de kinderen hoeveel? Maak de aantallen zichtbaar. Zo kun je bijvoorbeeld de kinderen laten oefenen met het schatten van hoeveelheden, akoestisch tellen en de begrippen meer en minder.

Klik hier voor meer informatie of om het boek te bestellen. 

De hongerige trol
Auteur: Elli Woollard
Illustraties: David Barrow
Uitgever: Gottmer
Prijs: €13,99

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Hanneke Boxman

Hanneke Boxman werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ze deed de PABO in Ede en is leerkracht op een school in Veenendaal. Ze heeft echt hart voor de onderbouw en geeft met veel plezier les aan de kleuters. Ze heeft haar opleiding tot taalcoördinator afgerond, is onderbouwcoördinator en zoekt altijd manieren om zich te blijven ontwikkelen.

Geef een reactie