Je bekijkt nu Boekentip: De muis en de muur

Boekentip: De muis en de muur

Wanneer je mee hebt gedaan met de Nationale Voorleesdagen dan heb je vast wel gehoord van het boek Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup. Er is nu ook een nieuw boek van haar verschenen, namelijk De muis en de muur. Een prachtig boek over verwondering en nieuwsgierigheid naar de wereld.

De muis en de muur
Niemand wist hoe de rode muur er gekomen was. Hij was er gewoon. En niemand wist wat erachter lag. Ook de vrienden van Kleine Muis niet. Wat ze wel weten is dat het eng en gevaarlijk is achter de muur.

Maar kleine Muis is nieuwsgierig. Zal ze de moed vinden om een kijkje in het onbekende te nemen?

Filosofisch verhaal
Britta heeft weer een prachtig prentenboek gemaakt. De tekst is vrij diepzinnig en de hele inhoud  voelt wat filosofisch aan. Kleine Muis vraagt aan diverse dieren of zij weten waarom de muur er staat. Maar de andere dieren staan er niet bij stil, trekken zelf conclusies of durven er niet over na te denken. 

De dieren hebben allemaal een bijzondere naam. Denk aan: Bange Kat, Oude Beer, Vrolijke Vos, Uitgebrulde Leeuw en Hemelsblauwe Vogel. De naam van het dier verwijst ook naar wat het van de muur vindt.

Op een dag vliegt Kleine Muis op de rug van Hemelsblauwe Vogel naar de andere kant van de muur. Hij ontdekt een wereld vol geuren en kleuren. Het was heel anders dan hij had verwacht. Hemelsblauwe Vogel legt het uit. Wanneer je nieuwsgierig bent dan kijk je dwars door dikke muren heen; er bestaat dan eigenlijk geen muur. Wanneer je bang bent dan zie je niks en blijft de muur staan.

Prachtige boodschap
Dit is dan ook de boodschap die Britta met dit prentenboek wil overbrengen. Wanneer je niet met angst, maar met verwondering kijkt, kan je eindeloos veel meer over jezelf en de wereld ontdekken.

De muren kunnen letterlijk zijn; we blijven in huis. Kruipen liever achter de computer of onze telefoon dan dat we een gesprek in real life voeren. Of figuurlijk als we een muur om ons hart hebben gebouwd. Door met nieuwsgierigheid in het leven te staan kan je ontzettend mooie dingen zien en beleven.

Door deze diepere boodschap is het heel geschikt om ook met oudere kinderen te bespreken. Je kunt het boek bijvoorbeeld gebruiken tijdens een les filosofie. Het is echt een prentenboek dat net even anders is dan gewone prentenboeken. Met dit prentenboek heb je echt iets bijzonders in handen!

De muis en de muur
Schrijver: Britta Teckentrup
Uitgever: Gottmer
Prijs: €13,99

Klik hier voor meer informatie of om het boek te bestellen.

Boekentip: De muis en de muur

 

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie