Je bekijkt nu Kerstspel klanken oefenen

Kerstspel klanken oefenen

Na alle sinterklaasdrukte is het nu tijd voor kerst. Een fijne en gezellige periode waarin we toeleven naar het kerstfeest om de geboorte van Jezus te vieren. In deze blog vind je een kerstspel om tijdens hoekenwerk te gebruiken. De kinderen oefenen de klanken en letters.

Spellen

Tijdens een taal- en/of rekencircuit kun je heel goed de spellen uit mijn themabundel gebruiken. Joy (Op Instagram bekend onder Juv_) heeft daarnaast nog een prachtig taalspel gemaakt om de klanken te oefenen.

Speluitleg

Het kerstspel kan gespeeld worden met twee spelers. Beide spelers hebben een kerstboom voor zich.De kerstballen met letters liggen verspreid in midden. De kaartjes met woorden liggen op de kopop een stapel.

De eerste speler pakt een kaartje van de stapel en leest het woordhardop voor aan de ander. Ook geeft deze speler aan welke letter/
klank er van tafel gepakt moet worden. Dit doet hij/zij als volgt: ‘Het woord is /bal/, pak de eerste/begin letter’.

Op het kaartje is de letteraangegeven door de rode streep. De andere speler bedenkt welke letter er vooraan het woord zit en pakt de kerstbal met de juiste lettervan tafel. De kerstbal wordt op de boom gelegd als het antwoord juist is. Nu wisselen de spelers van rol.

Het kerstspel is afgelopen als de kaartjes op zijn. Er blijven echter wel een aantal kerstballen over.

Wil je het kerstspel spelen?

Kerstspel klanken oefenen

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie