Je bekijkt nu 5 activiteiten voor als het regent

5 activiteiten voor als het regent

We hebben in Nederland al een aantal mooie zomerdagen gehad, maar we kunnen nog niet echt van een hele warme zomer spreken. Dat betekent geen activiteiten op het strand, maar ons in en rondom het huis vermaken. Ik heb daarom een aantal binnenactiviteiten voor als het regent bedacht zodat de kinderen zich niet hoeven te vervelen.

Spelletjesmiddag
Haal de spelletjes uit de kast of ga eerst samen naar de spellenwinkel/kringloop om een nieuw spel te kopen en organiseer een spelletjesmiddag. Je kunt natuurlijk zelf met de kinderen spelen, maar het is ook leuk om wat buurtkinderen uit te nodigen. Een spel wat ik altijd met mijn broer deed en geschikt is voor een middag vermaak is Monopoly.

Picknick
Wie zegt dat je alleen buiten kunt picknicken? Organiseer samen met de kinderen eens een binnen picknick! Maak samen lekkere hapjes klaar en zorg voor een kan met fruitwater. De kinderen vinden het ontzettend leuk om op deze manier hun lunch op te mogen eten. Eventueel kun je daarna nog lekker wat voorlezen. Hierdoor werk je gelijk tegen de bekende zomer leesdip.

5 activiteiten voor als het regent

Bioscoop
Zoek in de bibliotheek of op Netflix een leuke kinderfilm uit en ga een middagje film kijken. Sluit alle gordijnen en leg kussens/dekens op de grond en bank. Laat de kinderen een lekker plekje kiezen waar ze van de film kunnen genieten. Eventueel kun je van te voren met de kinderen nog wat popcorn maken.

Vliegtuigjes vouwen
Laat de kinderen eens iets doen, wat ze normaal eigenlijk niet mogen. Bijvoorbeeld vliegtuigjes gooien in de woonkamer.

 • Laat het kind samen met een vriendje een wedstrijd houden. Wie kan het verst gooien met zijn vliegtuig?
 • Hang een groot laken of vel papier met ronde gaten op. Kan het kind door het gat heen vliegen? Je kunt er ook punten aan koppelen. Hoe kleiner het gat hoe meer punten er verdiend kunnen worden!
 • Bedenk een doel waarop gericht moet worden, bijvoorbeeld een lantaarnpaal. Wie kan als eerste met zijn vliegtuig het doel raken?
 • Welk vliegtuig blijft het langste in de lucht zweven? Meet het met een stopwatch.

Koekjes bakken
Een regenachtige dag vraagt echt om heerlijke baksels. Het is leuk om samen te doen en ook nog eens heel leerzaam! Het is namelijk een functionele manier van lezen. Laat de kinderen bedenken welke boodschappen nodig zijn en schrijf samen een boodschappenbriefje. Doe de boodschappen op de markt of in de supermarkt en bak ten slotte samen het recept. Dit is mijn lievelingskoekjesrecept. 

 

Heb jij nog een leuke binnenactiviteit voor als het regent?

 

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft één reactie

 1. Lidewij

  Ook heel leuk voor een middagje vermaak:

  – Vouwen aan de hand van de instructievideo’s van Vouwjuf
  – Kamperen in de woonkamer in een eigengebouwde hut of tent
  – Schilderen, tekenen, kleien (met bv zoutdeeg)
  – High tea met eigengemaakte hapjes
  – Meubeltje verven voor op de eigen slaapkamer
  – Apekooi in de woonkamer of voetje van de vloer
  – Raamtekeningen maken met raamverf
  – Verwenmiddag met voetenbad, maskertjes en meidenbladen en koekjes
  – Op stoelkussens van de trap glijden (afhankelijk van de trap)
  – Maak een strand van de woonkamer en maak het compleet met een badje en cocktails

  Fijne (mid)dag!

Geef een reactie