Je bekijkt nu Het leukste buitenspeelgoed voor groep 3/4

Het leukste buitenspeelgoed voor groep 3/4

Mijn groep 3/4 bestaat uit 18 kinderen en we hebben de luxe dat ze tijdens de ochtendpauze het hele schoolplein voor zichzelf hebben. Voor groep 3 is het kwartier buitenspelen best even wennen.

Eerder konden ze altijd met het kleuterspeelgoed spelen, maar nu moeten ze zelf spelletjes bedenken. Na een week kwamen mijn duo-collega en ik op het idee om van ons klassenbudget toch wat buitenspeelgoed aan te schaffen.

Ik vroeg aan de kinderen wat ze graag zouden willen hebben, maar dit vonden ze wel een beetje lastig. Ze kwamen eigenlijk niet verder dan een voetbal en springtouwen. Ik heb daarom zelf op internet gekeken voor meer leuke ideeën en heb uiteindelijk voor ongeveer 50 euro aan buitenspeelspeelgoed gekocht.

Wat voor buitenspeelgoed heb ik gekocht?

hoela hoep
– springtouw
– springtouw van 5m
vang-werpspel
lolobal
2x insectenpotje met vergrootglas
stoepkrijt in emmer, 37 delig
paardentuig

Wat is leuk buitenspeelgoed voor groep 3/4? Ik heb op internet voor leuke ideeën gezocht en daarna voor 50 euro aan buitenspeelgoed gekocht.
Wat is leuk buitenspeelgoed voor groep 3/4? Ik heb op internet voor leuke ideeën gezocht en daarna voor 50 euro aan buitenspeelgoed gekocht.
Wat vinden de kinderen ervan?
We hebben de spullen nu zo’n twee weken op school. De kinderen waren ontzettend enthousiast en konden niet wachten om ermee te spelen. Ik heb al het speelgoed in een plastic bak gedaan, zodat het overzichtelijk blijft.

De weekhulpen zijn verantwoordelijk voor de bak en nemen deze mee naar buiten/binnen en zorgen ervoor dat alle spullen verzameld worden.

Lees ook: materialen die het buitenspel verrijken.

De eerste weken was al het speelgoed populair, maar op dit moment zijn de insectenpotjes en het stoepkrijt toch wel favoriet.

Elke pauze gaan de kinderen weer beestjes zoeken en worden stoeptegels omhoog getild om te kijken of daar insecten onder zitten. De beestjes worden in de klas bekeken en na het eten/drinken weer buiten vrij gelaten.

Ook het stoepkrijten vinden de kinderen heerlijk. Al zal dit met het koudere weer wel iets minder worden denk ik. Er worden tekeningen gemaakt, maar kinderen vinden het ook leuk om woorden te schrijven of bladeren na te tekenen.

Het was een investering van 50 euro, maar ik ben er erg blij mee. De kinderen spelen echt fijn buiten en hierdoor wordt er minder ruzie gemaakt. Het buitenspelen is nu zowel voor de kinderen als voor de pleinwacht een gezellig moment.

Hebben jullie buitenspeelgoed voor de hogere groepen?

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie