Je bekijkt nu Weggeefactie: buitenspeelgoed

Weggeefactie: buitenspeelgoed

Vandaag is het de Nationale buitenspeeldag. De afgelopen weken heb ik al een heel aantal berichten rondom buitenspelen gedeeld. Even voor de herhaling: Het belang van buitenspelen, Verschillen tussen kinderen tijdens het buitenspelen, Een review over de map ‘Buitenspelen‘ en Een kijkje op een groen schoolplein.

Buitenspelen is natuurlijk extra leuk als kinderen speelgoed hebben om mee te spelen. Natuurlijk kun je je als kind ook vermaken met verstoppertje of tikkertje, maar vooral bij de kleuters zorgt speelgoed voor nog meer spelelementen. Speciaal voor jullie heeft Trendyspeelgoed weer een geweldig prijzenpakket samengesteld. Jammer dat ik zelf niet kan meedoen! ;-)

Wat zit er in het prijzenpakket?

Weggeefactie buitenspeelgoed1. Foam Frisbee
Frisbee vervaardigd van foam. Vliegt goed maar mocht hij eens tegen een auto belanden, dan veroorzaak je in ieder geval geen schade. Ook fijn om te vangen, juist bij jonge kinderen die nog moeten oefenen. Ziet er supercool uit in Neon met zilver tinten.

2. Kloslopen op Monstervoeten
Deze Monster Voeten blijven leuk! Op klossen lopen is even wennen en oefenen, maar als je het eenmaal doorhebt is het een geweldig leuke bezigheid.

3. Bungee Bouncer
Bungee Bouncer is gemakkelijker dan de lolobal of pogostick, maar niet minder leuk! Ga op de foambasis staan, trek de elastiek op naar je middel en springen maar!

weggeefactie buitenspeelgoed2
4. Smiley Space hopper
Coole skippy bal in leuke smiley uitvoering. De skippybal is 60 cm in doorsnee en qua grootte dus geschikt voor kinderen vanaf circa 5 jaar. Spelen met de skippy bal is leuk, goed voor de conditie en goed voor de motoriek. Leuk om in je uppie rond te stuiteren of een wedstrijdje te doen met vriendjes of vriendinnetjes.

5. XXL Vangspel
Deze Twin Jumbo Catch-It is een supergroot schiet en vangspel. We kennen ze meestal in het klein maar hierbij heb je echt wat in je handen hoor! Schiet de lichtgewicht plastic bal af en de ander probeert hem met de ijshoorn vormige bak te vangen.

6. Crazy Golf Set
Leuke mini golf set om een midgetgolf baan uit te zetten voor kleine kinderen. 6 leuke hindernissen/targets, 2 golfclubs en 4 ballen van kunststof maken de set compleet om direct te gaan spelen.

Boembai ballonnenspel copy
7. Boembai ballonnenspel (voor heel de klas)
Boembai! Zo eenvoudig maar zo leuk. Een lekker actief ballonnenspel dat zowel binnen als buiten gespeeld kan worden met 2 tot wel 100 deelnemers of teams. Hoe het werkt? Probeer bij elkaar de ballon kapot te stampen en dat is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan!

Hoe doe je mee?
Zou je dit pakket t.w.v. €100,- willen winnen? Stuur dan een mailtje naar [email protected] met jouw ultieme buitenspeeltip. Hoe zorg jij ervoor dat de kinderen met plezier buitenspelen? De leukste tip wordt beloond met het prijzenpakket! Van alle tips die binnenkomen maak ik een top 10, die ik via een artikel met jullie deel! Zo heeft iedereen er wat aan. Vermeld je naam/adresgegevens in je e-mail en zet in het onderwerp ‘buitenspeelgoed’. Je kunt tot woensdag 17 juni meedoen. Succes!

En de winnaar is Kim met onderstaande buitenspeeltip:

Ik zorg altijd dat er ook ‘onverwacht’ ontdekkingsmateriaal buiten ligt wat uitnodigt om te rommelen. Dit kunnen pvc buizen zijn ( randen afgeschuurd) met koppelstukken of van verschillende grootte. Een paar ouderwetse kaatsenballen erbij en er kan een knikkerbaan of iets heel anders gemaakt worden. Soms leggen ze de buizen gewoon als wegafscheiding neer en is het een fiets-racebaan. Of dikke takken (genoeg om een hut of tipi van te maken) . Vaak bouwen de jongens en gaan de meiden hem dan als hut in gebruik nemen. Je moet wel tegen een beetje troep kunnen en het kan onoverzichtelijk zijn. Maar met duidelijke afspraken is het echt super.”

 

 

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft één reactie

  1. maaike

    Mijn tip: samen met de kinderen buitenspeelgoed maken en er daarna mee gaan spelen. Bv vliegtuigjes vouwen of jongleerballen/ninjaballen maken.

Geef een reactie